Basis recept muffins

19-01-2017

Met dit recept kan je met gemak 6 muffins maken.

Ingrediënten:
250 gr. bloem
50 gr. roomboter
2,5 theelepel bakpoeder
2 eieren
60 gr. suiker
1,5 deciliter melk
Snufje zout

Bereiden:
De oven vast voorverwarmen op 200 graden. Zorg dat je 2 aparte kommen hebt klaar staan.
Doe de droge ingrediënten (suiker,bloem, bakpoeder en het zout) in een kom en hussel de ingredienten door elkaar.
In de andere kom doe je de natte ingrediënten (eieren, melk en de gesmolten boter) en deze moet je even goed door elkaar kloppen.
Nu doe je de inhoud van de natte kom bij de inhoud van de droge kom en dat roer je weer door elkaar.
Niet te lang roeren en kloppen, een paar klontjes is geen ramp.
Nu kan je de papieren vormpjes of het bakblik vullen met het beslag.
Niet tot de rand vullen! Hou ongeveer 2/3 aan, dan is er nog ruimte om het deeg te laten rijzen in de oven.
De muffins zijn na ongeveer 20 a 25 minuten klaar. Je kan controleren of de muffins gaar zijn door er een sateprikker in te steken:
komt hij er droog en schoon uit dan zijn je muffins klaar.
Zit er nog kleverig deeg aan de sateprikker, dan moet je nog even geduld hebben, de muffin is dan nog niet helemaal gaar