Blog recepten

Recepten archief

 

Rode Bieten Carpaccio met Rucola en gerookte wilde zalm

4 rode bieten (ligt aan de grootte)
hand vol rucola
50 gr wilde zalm
theel. honing
theel. mosterd
scheut olijfolie
eetl. citroen
zeezout en peper

Kook hele rode bieten in ruim water met wat zout totdat ze gaar zijn.
Laat ze afkoelen en pel het velletje eraf. Ondertussen maak je een dressing van
honing, mosterd, citroen, olijfolie, zeezout en peper (mag ook wat verse dille bij
als je dat lekker vind) om dunner te maken kan je eventueel wat water erbij doen.\
Rooster de walnoten en doe de rucola in koud water zodat deze knapperig word.
Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg ze in de vorm van het bord,
maak een bal van de knapperige rucola en leg deze in het midden van het bord.\
Strooi met een eetlepel de dressing overheen en als laatste de walnoten, mensen met
noten allergie kunnen eventueel pompoen of zonnebloempitten roosteren (net wat je
maar zelf lekker vind).